www.muzikaklasika.com
              Музика Класика бр.5                                                                                                                       
       Ревија класичне музике                     октобар - децембар 2011.                                                                               Прва ревија класичне музике у Србији


КОНЦЕРТИ

РАЗГОВОРИ

АКТУЕЛНОСТИ

ФЕСТИВАЛИ

ИСТОРИЈА

АРГУМЕНТИ

ИНСТРУМЕНТИ

МУЗИКА И ХРАНА

________________

ПРЕТПЛАТА

ИМПРЕСУМ

ОГЛАШАВАЊЕ

АРХИВА
________________У
СВАКОМ БРОЈУ

ПОКЛОН ЦД
                                                  Прва ревија класичне музике у Србији                                                 
АРГУМЕНТИ

ЗА ИЛИ ПРОТИВ
ОРГАНИЗАЦИЈА  И  КАКО ЈЕ СТЕЋИ     По старим Грцима, држава је онолико добра, колико и музика у њој.  Према томе, свака држава требало би много да улаже у праву и квалитетну музику, јер музика има неслућену моћ и утицај на све нас.  Требало би и код нас, али, да ли?

Судећи по музици коју највише сервирају наши медији, неупућени би закључили да Југословени живе у неком сајбер-спејсу измедју праисторије (разголићене Џејн и маљави Тарзани, без лијане) и муслиманске Џамахирије (Индире, Тахири...), уз одговарајућу најсавременију пропратну пропагандну машинерију.

Где смо ту заиста ми?

Да ли смо се у том простору изгубили, као што нам је национално јело постао бургер у “Меку”, национално пиће кока-кола, а идол и идеал Принс и Мадона. “Најке” да и не помињемо. Но, о колонизацији (Колумбо и његова радозналост скупо су нас коштали ) овде није реч. О томе други пут.

Овде се говори о музици. Током несрећне транзиције, осим суочавања са суровом капиталистичком стварношћу,  суочили смо се сами са собом. Моменат бављења собом затекао је неспремне наше музичаре, који су до тада успостављали контакте са Паризом, Лондоном, Сиетлом или Мексиком, али не и са Куршумлијом, Чачком и Врчином.  Све до сада.

У музици то “сада” значи провинцијално самозадовољство (јер упоређивања више нема) или страсно одушевљавање било којим сиво-просечним странцем  у пролазу поред нас. Говорим о Београду.

Наши уметници заробљени су у уске оквире, које нико није озбиљно проучавао, а ни проширивао изнутра. Наше концертне агенције никад се нису организовано бавиле музиком ван Београда и пионирским радом око тога. 
Много посла - мало зараде!

Тако је транзиција потврдила да је организација концерата код нас застарела, преузета као заостатак из срећног доба државних дотација и међудржавних сигурних споразума.

Све док организатори - менаџери у култури и класичној музици седе ушанчени у својим канцеларијама, земља ће нам, судећи по музици, бити далеко од добре. Телефон у руке, мало муке, на посао, драги наши менаџери! Да нам земља буде успешна и најбоља у сваком погледу.
Издавач: АгенцијаМузика Класика, Београд, Војводе Степе 129
Te
л/фaкс: 011 398 5527 - Moб: 065 398 5527 - Email: muzikaklasika@email.com
P&C 2011
Mузика Класика