www.muzikaklasika.com
              Музика Класика бр.139                                                                                                                    
       Ревија класичне музике                       октобар - децембар 2013.                                                                              Прва ревија класичне музике у Србији


КОНЦЕРТИ

РАЗГОВОРИ

АКТУЕЛНОСТИ

ИСТОРИЈА

ИНСТРУМЕНТИ

МУЗИКА И ХРАНА

РЕЦЕНЗИЈЕ


________________

ПРЕТПЛАТА

ИМПРЕСУМ

ОГЛАШАВАЊЕ

АРХИВА
________________                                                  Прва ревија класичне музике у Србији                                                 
ИНСТРУМЕНТ


Чему све може да служи клавир?


  


За сваки музички инструмент који имате у кући најбоље је да на њему и свирате. У том случају његова улога да обогати ваше унутарње биће и да сами себи приредите лепе тренутке свирајући музику омиљених композитора, добија сваки смисао. Но, сведоци смо да многи од нас, ако активно свирање није део професије којом се бавимо , инструмент једноставно забораве. Он чами у углу неке собе, у орману, испод кревета, а неки чак бивају остављени и у подруму. На тај начин и део нашег живота који је био везан за музику остаје само сећање или заборав. Слично је и са оним инструментима које никада нисмо свирали, а у нашој кући стоје као део породичне традиције у којој су мама или бака некада музицирале.Тако инструмент постаје само пуки намештај који најчешће и не примећујемо.

Да ли, ипак, можемо нешто да променимо? Наравно да можемо! Ако се и не бацимо на поновно свирање, инструмент може да оживи на сасвим другачији начин. Полуконцертни клавир у кући, иако данас луксуз за многе који се активно баве музиком, део су ентеријера многих кућа и станова. Са њега уредно бришемо прашину, понекад га затрпамо старим стварима или гардеробом коју смо скинули, а мрзело нас је да је вратимо у орман или бацимо у прљав веш. Међутим, он може постати сасвим користан. Можете га користити као атрактивну полицу за књиге која стоји на земљи или виси на зиду. Уколико имате башту нека клавир постане фонтана или интересантна полица за цвеће, као велика саксија. Клавир може да постане и споменар на чијим диркама ће ваши другови исписати своја имена и тако заувек остати запамћени у вашем сећању.

Ако немате полуконцертни клавир, а имате пијанино, искористите га да направите атрактивни бар за пиће или као одличну чврсту скелу ако фарбате плафон ваше куће.

За оне који се и данас сећају дуготрајног вежбања клавира, од кога сте некада долазили на идеју да клавир запалите и да се манете тога, предлажемо да га изгурате на плажу или неко место где не можете да направите велики пожар, да обучете ватрогасно одело и да га заиста запалите. Тако ћете решити мањак простора у кући, а може да се деси и да вас неко види и да почне да прича како је видео фантастичан уметнички перформас, доиста помало деструктиван.

Лично нисам ни за један од понуђених предлога како да искористите клавир. Отворите га и почните да свирате. Уколико сте романтични и живите на последњем спрату неке зграде изгурајте га на кров и приредите себи концерт под ведрим небом.

Уживајте!


Издавач: АгенцијаМузика Класика, Београд, Војводе Степе 129
Te
л/фaкс: 011 398 5527 - Moб: 065 398 5527 - Email: muzikaklasika@email.com
P&C 2012
Mузика Класика