www.muzikaklasika.com
              Музика Класика бр.26                                                                                                                  
       Ревија класичне музике                      јануар - март  2017.                                                                                           Прва ревија класичне музике у Србији


КОНЦЕРТИ

РАЗГОВОРИ

АКТУЕЛНОСТИ

ФЕСТИВАЛИ


МУЗИКА И ХРАНА

________________

ПРЕТПЛАТА

ИМПРЕСУМ

ОГЛАШАВАЊЕ

АРХИВА
________________

          
У СВАКОМ БРОЈУ
      ПОКЛОН ЦД

                                                  Прва ревија класичне музике у Србији                                                 
ПОКЛОН ЦД 26
1. Доменико Скарлати: Соната d-moll, K 141, Allegro
2. Доменико Скарлати: Соната d-moll, K 213, Andante
3. Георг Фридрих Хендл: Увертира свита g-moll, HWV 432
Софија Перовић, чембало

4. Дмитриј Шостакович: Соната за виолу и клавир, 1. став - Moderato
5. II став - Allegretto
6. III став - Adagio
7. Светислав Божић: Мали лирски опход за виолу и клавир
8. Кристофер Кук: Танго за виолу и клавир
9. Сулкан Цинцадзе: Sachidao
10.  Сулкан Цинцадзе: Khorumi
Денис Краснокутски, виола; Маја Рајковић, клавир

11. Дмитриј Шостакович: Валцерт бр. 2
Соња Калајић тестера, Бобан Бјелић, хармоника

12. Фриц Крајслер: Libeslied
Соња Калајић тестера, Даша Илић, клавир

13. Антонио Вивалди: Годишња доба, „Зима“, 2. став
Соња Калајић тестера,
Симфонијски оркестар РТС, диригент Бојан Суђић


 

СОЊА КАЛАЈИЋ, виолинисткиња, уметница на тестери, дипломирала је и магистрирала на ФМУ у класи проф. Д. Михаиловића. Њено деловање се испољава у низу музичких домена, од солистичког, камерног извођаштва и педагогије до компоновања и аранжирања. Са тестером се упознаје у Аргентини 2008. када се и усавршава код једног од најцењенијих аргентинских педагога Родрига Гере. Као његова најбоља ученица, врло брзо је укључила тестеру у своје концертне наступе. Наступала је на бројним концертима у земљи и иностранству. Једна је од оснивача камерених ансамбала „Квинтехо“ и „Сенсартика“.
СОФИЈА ПЕРОВИЋ , чембалисткиња, дипломирала на ФМУ у класи проф. М. Петровића. Завршила мастер и докторске студије чембала у класи проф. З. Ћетковић. Похађала бројне мајстроске курсеве у земљи и иностранству које су водили еминентни светски уметници и педагози. Усавршавање је наставила на Аустријској барокној академији (2010, 2011) где је похађала мајстроске курсеве проф. Н. Парла (Аустралија – Велика Британија) и проф. А. Жестер (Француска). Редовно учествује на мајсторским курсевима фестивала Чембало – жива уметност а од 2010. године и на Данима оргуља где је свирала на завршним концертима фестивала.
ДЕНИС КРАСНОКУТСКИ, виола, интернационални солиста и камерни музичар. Први је виолиста Камерног оркестра „Филаделфија виртуози“. Делује и као први виолиста у Филхармонији Њу Џерсија. Један је од оснивача „Самјел Барбер гудачког квартета“. Концерте је одржао у многим земљама Европе и Америке. Наступао је са многим еминентним америчким оркестрима. Као камерни музичар наступао је на готово свим континентима. Докторирао је на Универзитету у Њу Џерсију. Ментори су ми били чувени Мајкл Три и Пол Њубар.
 МАЈА РАЈКОВИЋ, пијанисткиња, дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду у класи К. Богиноа. Усавршавала се у Портогруару (Италија). Магистрирала је у класи Д. Трбојевића на ФМУ. Запослена као редовни професор  на катедри за клавир. Докторирала на ФМУ. Добитиник је бројних домаћих и иностраних награда. Активно наступа као солиста и камерни музичар. Свирала је са најеминентнијим домаћим ансамблима, а одржала бројен концерте у свету. Добитник је Сребрне медаље Универзитета уметности за изузетно уметничко достигнуће на концертном подијуму и награде Извођач године за 2013. годину коју додељује ревија Музика Класика.
Издавач: Музика Класика, Београд, Булевар Деспота Стефана 102/30
Te
л/фaкс: 011 398 5527 - Moб: 065 398 5527 - Email: muzikaklasika@email.com
P&C 2010-2017
Mузика Класика