www.muzikaklasika.com
              Музика Класика бр.25                                                                                                                  
       Ревија класичне музике                      октобар - децембар  2016.                                                                                         Прва ревија класичне музике у Србији


КОНЦЕРТИ

РАЗГОВОРИ

АКТУЕЛНОСТИ

ФЕСТИВАЛИ


МУЗИКА И ХРАНА

________________

ПРЕТПЛАТА

ИМПРЕСУМ

ОГЛАШАВАЊЕ

АРХИВА
________________

          
У СВАКОМ БРОЈУ
      ПОКЛОН ЦД

                                                  Прва ревија класичне музике у Србији                                                 
ПОКЛОН ЦД 25
1. Франц Лист: Три Петраркина Сонета, бр. 104
2. Петер Фројхтвангер: Study in Eastern Idiom 'Tariqa'
Сања Стефановић

3. Дмитриј Шостакович: Клавирски квинтет оп. 57, ге-мол, 1. став
4. Астор Пјацола: Oblivion
Мармара квинтет

5. Николај Меднер: Канцона – Серенада
Биљана Горуновић, клавир

6. Клод Дебиси: Дечји кутак
Аида Гаврилова, клавир

7. Сергеј Рахмањинов: Вокализа
Херман Шнабел, флаута, Сандра Вученовић Шнабел, клавир

8. Лудвиг ван Бетовен: Соната за виолину и клавир оп. 24, Еф-дур, „Пролећна“, 4. став
Гертруд Шилде, виолина; Клаус Шилде, клавир

9. Клод Дебиси: Острво смрти
Нино Гуревич, клавир

 

Сања Стефановић, пијанисткиња, студирала на државном конзерваторијуму у Одеси. Наступа као солиста и као камерни музичар. Одржала је велики број концерата у Немачкој и Енглеској, а последњих година њена каријера је активна и у Кини. Оснивач је и идејни творац фестивала „Међународни дани камерне музике“ који се одржава у Хагену, и „Међународног музичког такмичења пијаниста барока и ране класике“ за децу и омладину од седам до двадесетједне године. Бави се и педагогијом.„Мармара квинтет“ (Истамбул) делује у оквиру историменог универзитета у Истамбулу. Чине га Зејнеп Карачал, виолина, Идил Белгин Кучукдоган, виолина, Еврим Башташ, виола, Јилмаз Бишер, виолончело, и Баде Бајазитоулу, контрабас. Чланови ансамбла су еминентни уметници, од којих многи имају успешну каријеру у Европи.Биљана Горуновић, пијанисткиња, значајне уметничке каријере. Школовала се на Конзерваторијуму „Чајковски“ у Москви. Магирстрирала на ФМУ у Београду. Бројне концерте одржала је у земљи и иностранству. Лауреат је престижних пијанистичких такмичења. Делује као професор на катедри за клавир Академије уметности у Новом Саду.Аида Гаврилова, пијанисткиња, школовала се на Конзерваторијуму „Чајковски“ у Москви, усавршавала се у Лондону, на „Гилдхол школи за музику и драму“. Сарађивала је са многим енглеским уметницима, а успешну каријеру остварила је у читавој Европи. Од 2001. живи и раду у Шпанији, посвећујући посебну пажњу раду са најмлађима.

 

Херман Шнабел, флаутиста, рођен у Нирнбергу. Студирао је на Конзерваторијуму у Минхену. Инспирисан разним утицајима један је од малобројних флаутиста који музицира на дрвеној Беом флаути. Његов репертоар обухвата репертоар француских композотора „Belle Epoche“, немачки романтизам, бечку класику, као и савремени репертоар. 
Сандра Вученовић Шнабел, пијанисткиња, студирала у Београду на ФМУ, а постдипломске студије завршила на Конзерваторијуму у Минхену. Сарађује са бројним уметницима, и била је и члан ансамбла „Zeitsprung“ који се бави савременом музиком. Наступа као солиста и као камерни музичар. Од 2008. је доцент на Високој школи за музику у Минхену.

 

Гертруд Шилде, виолинисткиња, студирала у Минхену. Чикагу, Салцбургу и Сиднеју са чувеним педагозима. Наступа као солиста, а редовно гостује на великим европским и светским фестивалима. Делује као концертмајстор бројних камерних ансамбала и сарађује са познатим уметницима. Извела је велики број дела савремених композиција.
Клаус Шилде, пијаниста, припада најстаријој генерацији уметника који и данас активно наступају. У својој богатој каријери наступао је као солиста у целом свету. Остварио је велики број аудио снимака. Има велико педагошко искуство, а многи данас познати уметници били су његови ученици.Нино Гуревич, пијанисткиња, пореклом из Тбилисија. Као солиста дебитовала је у 18. години са Грузијским симфонијски оркестром. Наступала је са многим еминентним уметницима. Лауреат је водећих пијанистичких такмичења. Наступа и као камерни музичар.
Издавач: Музика Класика, Београд, Булевар Деспота Стефана 102/30
Te
л/фaкс: 011 398 5527 - Moб: 065 398 5527 - Email: muzikaklasika@email.com
P&C 2010-2016
Mузика Класика