www.muzikaklasika.com
              Музика Класика бр.30                                                                                                                  
       Ревија класичне музике                      јануар - март  2018.                                                                                           Прва ревија класичне музике у Србији


КОНЦЕРТИ

РАЗГОВОРИ

АКТУЕЛНОСТИ

ФЕСТИВАЛИ

КРИТИКЕ

МУЗИКА И ХРАНА

ИНСТРУМЕНТ

________________

ПРЕТПЛАТА

ИМПРЕСУМ

ОГЛАШАВАЊЕ

АРХИВА
________________

          
У СВАКОМ БРОЈУ
      ПОКЛОН ЦД

                                                  Прва ревија класичне музике у Србији                                                 
ПОКЛОН ЦД 30
1. Луј Димер: Серенада
2. Жил Масне: Елегија
3. Морис Равел: Tout gai
4. Габријел Форе: Лептир на цвету
5. Камиј Сен Санс: Danse macabre
Трио „Анима“,
Александар Јаковљевић, виолончело

6. Едуардо ди Капуа: Ah, Marie
7. Џон Кандер: All That Jazz
8. Фабијан Андре/Вилбур Швандт: Dream
9. Том Сноу: Footloose
10. Џон Филипс/Мајкл Филипс: Калифорнија
11. Карневал, венецијанска мелодија
12. Нино Рота: Kum

13. Лирој Андерсон: Плинк, планк, плунк
14. Јохан Штраус: Полкa   

4 Soul Quartet


 

„4 Soul Quartet“  основан је 2015. године.  Квартет  изводи обраде мјузикала, поп, рок и џез стандарда, као и репертоар популарне класичне музике. У данашњој великој понуди сличних ансамбала „4 Soul Quartet“   се разликује по својој нетипичној боји. Нежан звук гудачких инструмената употпуњен је употребом гласа, када је у питању поп-рок репертоар или звуком обое, када је у питању класичан репертоар. Аранжмани које овај састав изводи веома су занимљиви и богати. Уз програм који већ имају, тренутно припремају и репертоар филмске музике.
Чланице састава су професионални музичари. Стално су ангажоване у Симфонијском оркестру РТС-а, Београдској филхармонији и оркестру Позоришта на Теразијама. У својој дугогодишњој каријери наступале су са великим именима из света музике, попут Најџела Кенедија, Кири те Канаве, Пласида Доминга, Монсерат Кабаје, Реја Чарлса, Арсена Дедића и других.
    Нина Ћосић, обоа и глас, стални је члан Симфонијског оркестра РТС на месту обое и енглеског рога. У слободно време пева и пише прозу. Ивана Матејић, виолина, заменик је концертмајстора у Позоришту на Теразијама. Пропутовала је земљину куглу више пута као стални члан гудачког састава Горана Бреговића. Пише аранжмане за „4 Soul Quartet“. Ана Тадић, виолина, стални члан Позоришта на Теразијама. Воли алтернативни приступ музици, те ствара музику за позоришне перформансе. Пише аранжмане за „4 Soul Quartet“. Наташа Лишанин, виолончело, стални члан Београдске филхармоније. Непрестано живи уз и са музиком.
Хитови извођача попут група „Битлси“, „Јуритмикс“, павача Стиви Вондера, Нине Симоне, Еми Вајнхаус, Ерик Клептона, Тине Тарнер, Арете Френклин, само су једни од многих који се налазе на репертоару.
.
Трио „Анима“ из Ниша основан је 2003. године. Чине га Александра Ристић, сопран, Ана Величковић Игић, флаута, Ингрид Рајковић, клавир. Трио „Анима“ је веома успешно наступио на целовечерњим концертима на готово свим најзначајнијим музичким сценама у земљи. Трио „Анима“ одржао је и серију концерата у Италији, на турнеји под називом „Душа Србије“, а у више наврата наступио је на концертима широм Велике Британије промовишући српску музику и културу. На концерту у Српском културном центру у Паризу Промовисале су компакт диск „Медаљони плус“ са делима Константина Бабића. Део репертоара трија „Анима“ чине аранжмани и оригинална дела Константина Бабића, Вере Станојевић, Татјане Милошевић, Драгана Томића, Миодрага Младеновића, Бојана Младеновића, а поред музике домаћих аутора на програму су и дела иностраних композитора међу којима суAndrea Ferrante, Elen Fine, Brian Martinez и други.
Александра Ристић, сопран, је професор на ФУ у Нишу. Добитница је многих награда  на такмичењима младих оперских уметника. Наступала је са домаћим ансамблима и оркестарима. Гостујући је уметник Народног позоришта у Београду. Ана Величковић Игић, флаута, је професор на ФУ у Нишу. Добитница је многих награда из области соло флауте и камерне музике. Као солиста и камерни музичар наступала је у многим градовима Европе. Ингрид Рајковић, клавир, је професор на ФУ у Нишу. Усавршавала се код еминентних педагога. Са колегама и студентима одржала је вели број концерата. Учествује у свим значајним пројектима ФУ у Нишу. Александар Јаковљевић, виолончело, истакнути је уметник богате професионалне каријере. Професор на ФУ у Нишу. Током каријере деловао је као оркестарски и камерни музичар у еминентним домаћим ансамблима . Сарађивао је и са квартетом „Белоти“ са којим је наступао и у Доминиканској Републици. Бави се и извошђењем традиционалне и ране музике.


Издавач: Музика Класика, Београд, Булевар Деспота Стефана 102/30
Te
л/фaкс: 011 398 5527 - Moб: 065 398 5527 - Email: muzikaklasika@email.com
P&C 2010-2018
Mузика Класика